Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

KĽDR odpálila niekoľko rakiet krátkeho doletu

Muž sleduje na televíznej obrazovke vypálenie rakety Severnou Kóreou na železničnej stanici v Soule 18. marca 2016. Predstavitelia Južnej Kórey tvrdia, že Severná Kórea dnes odpálila do mora balistickú raketu. Foto: TASR/AP

Všetky strely dopadli do vôd Japonského mora, neďaleko pobrežia Južnej Kórey. Informovala o tom agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyhlásenie juhokórejského ministerstva obrany.

Soul 21. marca (TASR) - Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) vypálila dnes niekoľko rakiet krátkeho doletu. Všetky strely dopadli do vôd Japonského mora, neďaleko pobrežia Južnej Kórey. Informovala o tom agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyhlásenie juhokórejského ministerstva obrany.

Rakety boli vypálené zo severokórejského mesta Hamhung o 15.19 h miestneho času (06.49 h SEČ) a prekonali vzdialenosť približne 200 kilometrov.

"Naše ozbrojené sily situáciu podrobne sledujú a pracujú v režime zvýšenej pohotovosti," uvádza sa v súvislosti s raketovými skúškami KĽDR vo vyhlásení juhokórejských ozbrojených síl.

K vypáleniu rakiet došlo v čase, keď v Južnej Kórei prebieha každoročné spoločné vojenské cvičenie amerických a juhokórejských ozbrojených síl, ktoré režim v Pchjongjangu pokladá za prípravu na inváziu do KĽDR.