Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Jordánsky princ Husajn si vzal za manželku saudskoarabskú architektku

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Svadba sa konala v jordánskom kráľovskom paláci Zahrán podľa tradičných islamských zvyklostí.

Ammán 1. júna (TASR) - Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si vo štvrtok v kráľovskom paláci v Ammáne zobral za manželku saudskoarabskú architektku Radžwu as-Sajfovú. Svadba sa konala podľa tradičného islamského obradu. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Na svadobnom obrade 28-ročného korunného princa, najstaršieho syna jordánskeho kráľa Abdalláha II., s Radžwou as-Sajfovou, ktorá pochádza z prominentnej saudskoarabskej rodiny, sa zúčastnilo množstvo zahraničných štátnych predstaviteľov a panovníkov vrátane britského princa Williama s manželkou Kate či prvej dámy Spojených štátov Jill Bidenovej.

Svadba sa konala v jordánskom kráľovskom paláci Zahrán podľa tradičných islamských zvyklostí. Obrad sa nazýva katb al-kitáb a ide o podpis svadobnej zmluvy, ktorú okrem mladomanželov podpísali aj otcovia ženícha a nevesty.

Agentúra AP sa domnieva, že táto kráľovská svadba má pre Jordánsko a celý región mimoriadny význam, keďže symbolizuje kontinuitu v tejto blízkovýchodnej krajine. Mohla by tiež pomôcť Jordánsku nadviazať lepšie vzťahy so susednou Saudskou Arábiou, ktorá je bohatá na ropu.