Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Juh Izraela zasiahla ďalšia raketa

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izraelská armáda uviedla, že za posledný mesiac ide už o štvrtý prípad, čo bol juh Izraela vystavený raketovému útoku z palestínskeho pásma Gazy. Celkovo bolo vystrelených sedem rakiet.

Jeruzalem 27. februára (TASR) - Na juh Izraela dopadla dnes raketa vypálená z palestínskeho pásma Gazy. Ako informovala izraelská armáda, raketa dopadla na nezastavané územie a nespôsobila pritom žiadne zranenia ani materiálne škody. Neaktivoval sa kvôli nej ani poplašný systém.

Ako dodal denník Jediot achronot, bezpečnostné zložky v oblasti dopadu rakety pátrajú po zvyškoch projektilu.

Izraelská armáda uviedla, že za posledný mesiac ide už o štvrtý prípad, čo bol juh Izraela vystavený raketovému útoku z palestínskeho pásma Gazy. Celkovo bolo vystrelených sedem rakiet.

Minulý týždeň na juh Izraela dopadli dve rakety vypálené zo Sinajského polostrova, z oblasti ležiacej blízko hraníc s Egyptom. Ich výbuchy nikoho nezranili a nespôsobili ani materiálne škody. Jediot achronot napísal, že šlo zrejme o reakciu džihádistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorá obvinila Izrael, že jej dron pri útoku v blízkosti mesta Rafah zabil piatich členov IS.

Začiatkom februára boli zo Sinajského polostrova smerom na pobrežné mesto Ejlat vypálené štyri rakety. Izraelský protiraketový systém tri z nich úspešne zneškodnil, štvrtá raketa dopadla na nezastavané územie a nespôsobila škody. K útoku sa prihlásila odnož IS pôsobiaca na Sinajskom polostrove.

O tri dni neskôr bola z palestínskeho územia vypálená ďalšia raketa, ktorej terčom zrejme bola radnica pobrežného mesta Aškelon. V reakcii na to izraelská armáda s nasadením tankov a lietadla zlikvidovala tri pozície palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na severe pásma Gazy.