Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Julian Assange mal svoju prvú tolkšou.Vyspovedal lídra Hizballáhu

Zakladateľ kontroverznej stránky WikiLeaks Julian Assange Foto: TASR/AP

Julian Assange, zakladateľ investígatívnej stránky Wikileaks, sa predstavil v úlohe moderátora. V ruskej televízii Russia Today (RT) vyspovedal vodcu šiitského hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

Londýn 17. apríla (TASR) - Novú televíznu tolkšou Juliana Assangea, zakladateľa investígatívnej stránky Wikileaks, odvysielala dnes ruská televízna sieť RT, predtým známa ako Russia Today. V prvej epizóde Assange spovedal vodcu šiitského hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

Program s názvom The World Tomorrow (Svet zajtra) bude mal mať v prvej fáze 12 častí, ktoré sú už nakrútené. Súbežne sa bude vysielať v angličtine, arabčine a španielčine s týždennou periodicitou, pričom každá časť bude mať 26 minút.



Zakladateľ WikiLeaks prisľúbil svojim fanúšikom, že jeho hostia budú môcť na televízii RT povedať veci, ktoré by nemohli v tradičných televíziách zaznieť.

Rozhovory sa nakrúcali v Assangeovom domácom väzení v Anglicku, kde čaká na rozhodnutie o odvolaní voči svojmu vydaniu do Švédska.

Assange je vo Švédsku stíhaný pre podozrenie zo znásilnenia, sexuálneho zneužitia a nátlaku. Jeho zástancovia však tvrdia, že ide o vykonštruovaný proces, za ktorým stoja politické sily, ktoré ho chcú zdiskreditovať alebo zneškodniť.

Mnohí kritizovali Assangea za to, že sa rozhodol uvádzať svoju šou na kanáli prevádzkovanom štátom vlastnenou tlačovou agentúrou RIA Novosti.