Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nákaza sa v Južnej Kórei šíri pomalšie, nové prípady pribúdajú v Soule

Pracovníci v ochranných odevoch dezinfikujú proti koronavírusu autobusové parkovisko v juhokórejskom Soule, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Počet nakazených v Južnej Kórei sa už 24. deň za sebou pohybuje v okolí hranice 100 alebo pod ňou.

Soul 5. apríla (TASR) - Južná Kórea potvrdila v nedeľu 81 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čím počet infikovaných v krajine stúpol na 10.237. Počet úmrtí zároveň vzrástol o šesť na celkovo 183, informovala agentúra Jonhap.

Počet nakazených v Južnej Kórei sa už 24. deň za sebou pohybuje v okolí hranice 100 alebo pod ňou.

Spomedzi 81 nových prípadov 36 zaznamenali v hlavnom meste Soul a v jeho okolí, kde počet nakazených každodenne narastá aj kvôli infekciám importovaným zo zahraničia. V metropolitnej oblasti celkovo evidujú už vyše 1200 infikovaných.

Pôvodné ohniská epidémie v Južnej Kórei - oblasť mesta Tegu a provincia Severný Kjongsang - v nedeľu hlásili len sedem, respektíve štyri nové prípady. Dvadsaťštyri novopotvrdených nakazených pricestovalo do krajiny zo zahraničia. Celkovo už zaznamenali 741 takýchto importovaných prípadov.

Polovicu zo 183 úmrtí predstavujú pacienti vo veku 80 a viac rokov.

Juhokórejská vláda v sobotu rozhodla o predĺžení platnosti opatrení na obmedzenie sociálnych kontaktov a pohybu obyvateľstva do 19. apríla. Všetky osoby prichádzajúce zo zahraničia musia zostať v 14-dňovej domácej karanténe.