Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

K samovražednému útoku v Iráne sa prihlásili džihádisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skupina Džajš al-Adl (Armáda spravodlivosti) vydala vyhlásenie, v ktorom sa k zodpovednosti za stredajší teroristický útok na juhovýchode Iránu oficiálne prihlásila, uviedla agentúra FARS.

Teherán 13. februára (TASR) - Džihádistická skupina Džajš al-Adl sa prihlásila k zodpovednosti za stredajší samovražedný bombový útok na autobus iránskych Revolučných gárd, pri ktorom na juhovýchode Iránu zahynulo 20 ľudí a ďalších 20 osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AFP.

Skupina Džajš al-Adl (Armáda spravodlivosti) vydala vyhlásenie, v ktorom sa "k zodpovednosti za stredajší teroristický útok na juhovýchode Iránu oficiálne prihlásila", uviedla agentúra FARS.

Podľa iránskej štátnej tlačovej agentúry IRNA k stredajšiemu útoku na autobus vezúci príslušníkov elitných Revolučných gárd došlo v provincii Sístán a Balúčistán.

Džajš al-Adl Irán považuje za teroristickú skupinu. Vznikla v roku 2012 ako nástupnícka organizácia sunnitskej extrémistickej skupiny Džundalláh (Boží vojaci). Tá v uplynulom desaťročí bojovala za práva sunnitských moslimov v prevažne šiitskom Iráne.