Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Slovák svedkom udalostí v Ottawe: Nie je tu žiadna panika

Policajti zabezpečujú miesto streľby pri budove kanadského parlamentu v Ottawe 22. októbra 2014. Kanadského vojaka stojaceho na stráži pri Národnom vojnovom pamätníku v hlavnom meste Ottawa oproti budove parlamentu dnes postrelil neznámy muž, ten potom vošiel do parlamentu prenasledovaný políciou a ozývali sa odtiaľ výstrely. Podľa televízie CBC bol podozrivý útočník vo vnútri parlamentnej budovy zastrelený. Nie je jasné, či konal sám. Polícia v Ottawe však informovala, že aktívne pátra po jednom alebo viacerých podozrivých. Foto: TASR/AP

Situácia v hlavnom meste Kanady je podľa jeho slov teraz pokojná.

Ottawa/Bratislava 23. októbra (Teraz.sk) - Právnik a lekár Peter Kováč vycestoval tento týždeň do kanadskej Ottawy na konferenciu o počítačovej bezpečnosti. Hovoril tam o kauze hackerského útoku na Národný bezpečnostný úrad. O pár minút potom zažil narušenie bezpečnosti na vlastnej koži.

Niekoľko desiatok metrov od budovy, v ktorej sa konferencia koná, vystrelil maskovaný muž v čiernom na vojaka pri vojnovom pamätníku. Ten zraneniam v nemocnici podľahol.

Chvíľu po streľbe účastníkom povedali, aby nevychádzali z budovy, neskôr ju z dôvodu bezpečnosti úplne uzavreli. Ľudí vnútri zároveň varovali , aby sa nepribližovali k oknám.

Situácia v hlavnom meste Kanady je podľa jeho slov teraz pokojná. „Nie je tu žiadna panika, miesta činu sú stále opáskované. Ulice okolo parlamentu sú uzatvorené, pred vládnymi budovami hliadkujú ozbrojení vojaci, všade je plno policajtov,“ povedal.

V kanadskom hlavnom meste Ottawa sa v stredu strieľalo. Pri pamätníku útočník postrelil vojaka. Okrem neho mal zranenia utrpieť aj ochrankár parlamentu. Nemocnica v Ottawe informovala, že po streleckých incidentoch prijala troch pacientov, dvaja z nich sú v stabilizovanom stave.