Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Kanadská polícia rozbila gang pašerákov žien

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zneužívané ženy sa na územie Kanady dostali ilegálne prekročením pozemných hraničných priechodov so Spojenými štátmi alebo letecky.

Toronto 2. apríla (TASR) - Šesť osôb zadržali v Kanade pre podozrenie z prevádzkovania zločineckej skupiny prevádzkujúcej prostitúciu, ktorá do tejto severoamerickej krajiny prepašovala približne 500 žien. S odvolaním sa na kanadskú políciu o tom dnes informoval server spravodajskej televízie BBC.

Väčšina zo zatknutých je pôvodom z Číny a Južnej Kórey. Polícia má vážne podozrenie z toho, že tento gang privliekol ženy do Kanady a tam ich nútil na prostitúciu vo viacerých mestách, vrátane Montrealu a Toronta.

Vyšetrovatelia ďalej skúmajú údaje zo zadržaných počítačov a mobilných telefónov, ktoré sa podarilo zhabať počas razie proti pašerákom žien. Na základe analýzy týchto dát sa pravdepodobne budú dať identifikovať obete, ako aj ich klienti.

Polícia stále pátra po ďalších dvoch mužoch.

Zneužívané ženy sa na územie Kanady dostali ilegálne prekročením pozemných hraničných priechodov so Spojenými štátmi alebo letecky, niekedy použili tiež víza "získané pod falošnými zámienkami".

Ženy strávili niekoľko týždňov až mesiacov vo verejných domoch v rôznych mestách po celej Kanade.