Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Kanadský premiér je v izolácii

Justin Trudeau, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kanadský premiér dnes ohlásil, že sú s manželkou v domácej izolácii.

Brazília/Otawa 12. marca (TASR) – Na koronavírus bol pozitívne testovaný šéf tlačového odboru brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara Fábio Wajngarten, ktorý bol počas uplynulého víkendu súčasťou delegácie na návšteve amerického prezidenta Donalda Trumpa na Floride. Informoval o tom vo štvrtok denník New York Times s odvolaním sa na brazílske médiá.

Členovia delegácie s Trumpom večerali v sobotu v jeho luxusnom sídle Mar-a-Lago. Spočiatku však nebolo jasné, či sa na večeri zúčastnil aj nakazený Wajngarten. Testovali ho po návrate zo Spojených štátoch, keď sa u neho objavili príznaky podobné chrípke. Viacerí členovia brazílskej štátnej delegácie sú podľa informácií brazílskych médií monitorovaní.

Kanadský premiér dnes ohlásil, že sú s manželkou v domácej izolácii, informovala agentúra AFP. Pre toto opatrenie sa rozhodli z dôvodu, že Trudeauova manželka čaká na výsledky testov na koronavírus, ktorým sa podrobila po tom, čo sa v stredu vrátila z Británie s miernymi príznakmi chrípkového ochorenia.

Jej symptómy už medzičasom ustúpili, no napriek tomu premiér preventívne "brífingy, telefonáty a virtuálne stretnutie počas dňa absolvuje z domu", píše sa vo vyhlásení Trudeauovho úradu.

Trudeau zrušil aj plánované stretnutie s kanadskými provinčnými a teritoriálnymi lídrami, ktoré sa malo konať v Ottawe.