Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Požiare ničia okolie Stolovej hory nad Kapským mestom

Pár na pláži sleduje ničivý lesný požiar v okolí Kapského Mesta 3. marca 2015. Značné škody doteraz spôsobili požiare, ktoré vyčíňajú v okolí Kapského Mesta v Juhoafrickej republike a ktoré tam zničili už viac ako 9000 hektárov vegetácie. Foto: TASR/AP

Do boja s plameňmi nasadili aj hasičské helikoptéry.


Johannesburg 3. marca (TASR) - Rozsiahle prírodné požiare už tretí deň ničia okolie Stolovej hory pri Kapskom Meste v Juhoafrickej republike (JAR). Do boja s plameňmi nasadili aj hasičské helikoptéry, informovala agentúra AP.

Jeden hasič sa zranil pri explózii v plážovom dome, ku ktorej došlo v súvislosti s požiarom. Hovorkyňa záchranárov označila jeho stav za stabilizovaný.

Požiare už v okolí Kapského mesta zničili viac ako 9000 hektárov vegetácie a tiež minimálne päť domov. Záchranári ale zatiaľ neevidujú zranených civilistov ani obete na životoch.

Do boja proti prírodnému živlu sa zapojilo približne 150 miestnych hasičov a ďalších 250 má ešte prísť z iných častí JAR. Situáciu zhoršujú vysoké letné teploty, dosahujúce až 40 stupňov Celzia.

Požiare zachvátili Kapské Mesto v nedeľu. Hasičom sa nakrátko podarilo dostať plamene pod kontrolu, no v pondelok ráno vypukol v oblasti ešte väčší požiar.