Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Kauza korupcie v Indonézii: Podozrivý je aj podpredseda parlamentu

Ilustračné foto Foto: TASR

Šéf indonézskeho protikorupčného úradu Agus Rahardjo uviedol, že sa podarilo nazhromaždiť dostatok dôkazov, aby Novanto mohol byť v tejto kauze menovaný ako jeden z podozrivých.

Jakarta 17. júla (TASR) - Indonézsky protikorupčný úrad obvinil dnes z brania úplatku predsedu parlamentu Setyu Novanta, ktorý je podozrivý z toho, že pomáhal okradnúť štát o približne 170 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

Šéf indonézskeho protikorupčného úradu Agus Rahardjo uviedol, že sa podarilo nazhromaždiť dostatok dôkazov, aby Novanto mohol byť v tejto kauze menovaný ako jeden z podozrivých, keď "zneužil svoje právomoci na vlastné obohacovanie sa alebo obohacovanie iných" a zohral kľúčovú úlohu v organizovaní tohto podvodu.

Podľa indonézskej protikorupčnej polície skupina približne 80 ľudí, z ktorej väčšinu tvoria zákonodarcovia. Bolo do nej zapojených aj viacero obchodných spoločností, využila medzi rokmi 2011-2011 štátnu zákazku na systém elektronickej identifikácie v hodnote 440 miliónov dolárov na vlastné obohatenie sa, keď na účtoch jej členov skončila viac ako tretina sumy vyčlenenej na realizáciu projektu.