Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Fidesz po útoku v Manchestri: Kedy zmení EÚ prisťahovaleckú politiku?

Na archívnej snímke predseda parlamentnej frakcie maďarskej vládnej strany Fidesz Lajos Kósa. Foto: TASR/AP

Britská polícia potvrdila, že výbuch pred koncertnou halou v Manchestri, kde vystupovala americká speváčka Ariana Grande, si v pondelok večer vyžiadal najmenej 22 mŕtvych, medzi ktorými sú aj deti.

Budapešť 23. mája (TASR) - Teroristický útok v Manchestri poukazuje na to, že európski vodcovia - z nepochopiteľných dôvodov - ešte stále nechápu, čo sa na tomto kontinente deje. Koľko nevinných ľudí musí ešte zomrieť, aby lídri Európskej únie prehodnotili svoju chybnú prisťahovaleckú politiku? Túto otázku položil dnes v Budapešti na tlačovej konferencii predseda parlamentnej frakcie maďarskej vládnej strany Fidesz Lajos Kósa.

Podľa webovej stránky komerčnej televíznej stanice ATV Kósa označil nočný útok v Manchestri za zarážajúci a vyjadril sústrasť pozostalým obetí.

"Je zrejmé, že terorizmus sa nezačína tým, že samovražedný atentátnik sa vyhodí do vzduchu, ale tým, že teroristi prídu do Európy a mnohí ich podporujú. Frakcia Fideszu plne podporuje snahy maďarskej vlády o potláčanie terorizmu," zdôraznil predseda frakcie.

Britská polícia potvrdila, že výbuch pred koncertnou halou v Manchestri, kde vystupovala americká speváčka Ariana Grande, si v pondelok večer vyžiadal najmenej 22 mŕtvych, medzi ktorými sú aj deti. Za výbuchom, ktorý nastal vo vstupnej časti haly, stojí podľa polície osamotený samovražedný útočník.