Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Mohutná explózia nákladného auta: Zahynuli najmenej traja ľudia

Zhorené budovy sú v piatok 2. februára 2024 na mieste výbuchu v priemyselnej budove v Nairobi v Keni. Foto: TASR/AP

Výbuch poškodil niekoľko ďalších vozidiel a komerčných nehnuteľností.

Nairobi 2. februára (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli a viac ako 270 utrpelo zranenia pri mohutnej explózii, ktorá v noci na piatok otriasla kenskou metropolou Nairobi. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

Podľa novinára agentúry AFP sa hasičom podarilo dostať požiar v štvrti Embakasi pod kontrolu až okolo 09.00 h miestneho času (06.00 h SEČ), teda viac ako deväť hodín po tom, čo vypukol.

Hovorca vlády Isaac Maigua Mwaura na platforme X uviedol, že v blízkosti skladu odevov a textílií explodovalo so zatiaľ neznámych príčin nákladné auto naložené plynovými fľašami. Výbuch poškodil niekoľko ďalších vozidiel a komerčných nehnuteľností.

Úrady nevylučujú zvýšenie počtu obetí, pretože zasiahnutý sklad začal horieť a požiar zachvátil aj neďaleké obytné domy, v ktorých bolo v tom čase množstvo ľudí.

V nemocnici Mama Lucy Hospital hospitalizovali 167 zranených vrátane 25 detí, informovali noviny Standard. Mnohí z nich sa nadýchali splodín horenia.

V roku 2011 pri požiari palivo unikajúceho z potrubia zahynulo v slume v štvrti Embakasi viac ako 100 ľudí. V roku 2018 si požiar na trhu Gikomba v Nairobi vyžiadal 15 mŕtvych a najmenej 70 zranených.