Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Kenská polícia rozbila bunku extrémistických medikov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Študenti boli údajne napojení na organizáciu Islamský štát a podozrievajú ich z prípravy útoku na Keňu a z verbovania univerzitných študentov do IS v Líbyi a Sýrii.

Nairobi 3. mája (TASR) - Kenská polícia rozbila bunku extrémisticky orientovaných študentov medicíny napojených na organizáciu Islamský štát (IS), ktorých podozrievajú z prípravy útoku na Keňu a z verbovania univerzitných študentov do IS v Líbyi a Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie šéfa kenskej polície Josepha Boinneta.

Súd podľa Boinneta povolil príslušníkom protiteroristickej polície zadržať Mohammada Abdiho Aliho, študenta medicíny a praktikanta v nemocnici v meste Wote v okrese Makueni. Mladíka zatkli v piatok 29. apríla na 30 dní, keď sa má ukončiť vyšetrovanie.

Aliho manželku, študentku medicíny v Ugande, tiež zatkli. Boinnet dodal, že dvaja údajní Aliho komplici Ahmed Hish a Farah Daganeová, medicínski praktikanti v meste Kitale na západe Kene, ušli a skrývajú sa. Aktivisti za ľudské a občianske práva od piatka tvrdia, že do zmiznutia týchto medikov je možno zapletená polícia.