Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Kerry: Medzinárodné spoločenstvo musí bojovať proti extrémizmu

Na snímke vpravo americký minister zahraničných vecí John Kerry a vľavo ukrajinský prezident Petro Porošenko počas stretnutia v Kyjeve 5. februára 2015. Kerry pricestoval do Kyjeva, aby tam s prezidentom Petrom Porošenko a predstaviteľmi vlády rokoval o situácii na východnej Ukrajine a jej dôsledkoch. Foto: TASR

John Kerry dnes povedal, že medzinárodné spoločenstvo musí čeliť hrozbe teroristického násilia s rovnakým odhodlaním, s akým k svojmu krvavému poslaniu pristupujú teroristi.

Washington 19. februára (TASR) - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes povedal, že medzinárodné spoločenstvo musí čeliť hrozbe teroristického násilia s rovnakým odhodlaním, s akým k svojmu krvavému poslaniu pristupujú teroristi.

Šéf americkej diplomacie týmito slovami podľa agentúry DPA otvoril tretí a posledný deň summitu o boji proti extrémizmu, ktorý sa za účasti delegátov zo 60 krajín koná v Bielom dome.

"Naším cieľom je nadviazať na rozhovory, ktoré sme tu po dva dni viedli, a preskúmať spôsoby, ako bojovať s najznepokojujúcejšími hrozbami, ktorým čelíme,"
povedal Kerry.

Na podujatí v Bielom dome sa zúčastnil aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. "V súčasnom svete je priveľa bolesti. Potrebujeme chladnú hlavu a zdravý rozum. Nikdy nesmieme dovoliť, aby tu vládol strach," povedal Pan Ki-mun.

Na rokovaní vystúpi dnes aj americký prezident Barack Obama.

Hoci sa podujatie nazýva summit, ostatné krajiny boli zastúpené predovšetkým na vládnej či ministerskej úrovni.