Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Muž podozrivý z vraždy módneho návrhára Királya sa priznal

Tamás Király Foto: TASR/MTI

Podozrivý sa stretol s Királyom na ulici, spolu išli domov k návrhárovi, kde sa pohádali. József L. potom Királya napadol a zaškrtil

Budapešť 11. apríla (TASR) - Muž, ktorého podozrievajú z nedeľňajšej vraždy maďarského módneho návrhára Tamása Királya, sa polícii k činu priznal, informovala dnes tlačová agentúra MTI.

Polícia podozrivého 39-ročného Józsefa L. zadržala v stredu o 6.45 h v obci Farkaslyuk ležiacej neďaleko mesta Ózd. Vo svojej výpovedi sa podľa polície muž odvolával na drogovú závislosť a na duševnú poruchu. Tvrdil, že nemal v úmysle vraždiť.

Páchateľa odhalili pomocou záznamov bezpečnostných kamier. Podozrivý sa stretol s Királyom na ulici, spolu išli domov k návrhárovi, kde sa pohádali. József L. potom Királya napadol a zaškrtil. Vrah zobral z bytu cennosti a z miesta činu ušiel.

Király bol jedným z medzinárodne najznámejších maďarských módnych návrhárov. Správu o jeho vražde v nedeľu v jeho dome v VIII. budapeštianskom obvode zverejnil server hvg.hu.

Király sa narodil 13. septembra 1952. Svoju kariéru začal v 80. rokoch a svojimi návrhmi si postupne vytvoril medzinárodné renomé. Objavili sa napríklad v časopisoch ako Vogue či ID. Királyova posledná módna prehliadka sa konala 22. a 23. marca v Budapešti.