Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

KĽDR sa nikdy nevzdá svojich jadrových zbraní, vyhlásil vyslanec Kórey

Na snímke odpálenie balistickej rakety zo základne Banghjon v provincii Severný Pchjongan 4. júla 2017. Foto: TASR/AP

Stalo sa tak po tom, ako americký diplomat Robert Wood uviedol, že hlavnou prioritou prezidenta USA Donalda Trumpa je ochraňovať Spojené štáty a ich spojencov pred narastajúcou hrozbou.

Ženeva 22. augusta (TASR) - Sebaobranný a odstrašovací jadrový arzenál Severnej Kórey sa nikdy nestane predmetom vyjednávania, vyhlásil dnes vyslanec KĽDR Ču Jong-čchol na konferencii o odzbrojení sprostredkovanej OSN.

Informuje o tom agentúra Reuters.

Stalo sa tak po tom, ako americký diplomat Robert Wood uviedol, že "hlavnou prioritou" prezidenta USA Donalda Trumpa je ochraňovať Spojené štáty a ich spojencov pred "narastajúcou hrozbou", ktorú predstavuje Pchjongjang.

"Opatrenia prijaté Severnou Kóreou na posilnenie jej jadrového odstrašovania a vývoj medzikontinentálnych rakiet sú oprávnenou a legitímnou voľbou na účely sebaobrany - na pozadí takýchto jasných, skutočných hrozieb," povedal Ču Jong-čchol v Ženeve, odkazujúc na "neustále jadrové hrozby" USA.

"Kým budú nepriateľská politika a jadrové vyhrážky zo strany Spojených štátov nenapadnuteľné, KĽDR nepoloží svoj sebaobranný a odstrašovací jadrový program na rokovací stôl," zakončil severokórejský vyslanec.