Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

KĽDR už nepredstavuje jadrovú hrozbu, uviedol Trump

Americký prezident Donald Trump (vpravo) a severokórejský líder Kim Čong-un si podávajú ruky na záver ich rozhovorov počas historického summitu v hoteli Capella na singapurskom ostrove Sentosa 12. júna 2018. Foto: TASR/AP

Jadrová hrozba zo strany Severnej Kórey už neexistuje. Stretnutie s Kim Čong-unom bolo zaujímavým a veľmi pozitívnym zážitkom, povedal prezident USA.

Washington 13. júna (TASR) - Severná Kórea už nepredstavuje jadrovú hrozbu, uviedol v stredu na svojom twitterovom účte americký prezident Donald Trump.

"Práve som pristál - bola to dlhá cesta, ale všetci sa teraz môžu cítiť oveľa bezpečnejšie než v deň, keď som nastúpil do úradu. Jadrová hrozba zo strany Severnej Kórey už neexistuje. Stretnutie s Kim Čong-unom bolo zaujímavým a veľmi pozitívnym zážitkom. Severná Kórea má veľký potenciál pre budúcnosť!" napísal Trump po návrate do USA zo Singapuru, kde sa v utorok stretol so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

O niekoľko minút neskôr napísal: "Pred nástupom do úradu ľudia predpokladali, že ideme do vojny so Severnou Kóreou. Prezident Obama povedal, že Severná Kórea je naším najväčším a najnebezpečnejším problémom. Už nie je - od dnešnej noci môžete pokojne spávať!"