Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Koncert Eagles of Death Metal sprevádzali prísne opatrenia

Jesse Hughes zo skupiny Eagles of Death Metal. Foto: TASR/AP

Rockeri si tiež uctili pamiatku obetí, ktoré útok neprežili.

Paríž 16. februára (TASR) - Americká rocková skupina Eagles of Death Metal dnes za prísnych bezpečnostných opatrení odohrala v Paríži koncert pre fanúšikov, ktorí pred troma mesiacmi prežili vyčíňanie islamských extrémistov v tamojšej koncertnej sále Bataclan. Rockeri si tiež uctili pamiatku obetí, ktoré útok neprežili, uviedla agentúra AP.

Práve Bataclan sa stal dejiskom najkrvavejšieho masakru v rámci parížskych teroristických útokov z 13. novembra 2015. V osudný večer, keď tam militanti zabili desiatky ľudí, v sále koncertovala práve kalifornská kapela Eagles of Death Metal.

Počas vystúpenia skupiny vtrhli do Bataclanu teroristi vyzbrojení automatickými strelnými zbraňami, granátmi a výbušninami. Zavraždili 89 ľudí vrátane manažéra skupiny. Samotným členom skupiny sa podarilo uniknúť dverami v zákulisí.

Dnešný koncert Eagles of Death Metal prebehol na inom mieste než v novembri, konkrétne v koncertnej sále Olympia v 9. parížskom obvode. Vchody do budovy strážili ozbrojení príslušníci polície a účastníci koncertu sa museli podrobiť trom telesným prehliadkam a kontrole tašiek. Medzi nimi bolo mnoho fanúšikov, ktorí prežili masaker v Bataclane.