Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Kórea chce rozšíriť spoluprácu s Japonskom v oblasti bezpečnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Južná Kórea sa v novembri 2019 aj napriek svojmu predchádzajúcemu zamietavému postoju rozhodla predĺžiť dohodu o zdieľaní informácií tajných služieb s Japonskom.

Soul 22. marca (TASR) - Južná Kórea sa bude usilovať rozšíriť spoluprácu v oblasti bezpečnosti s Japonskom, oznámilo v pondelok juhokórejské ministerstvo obrany, informovala agentúra Jonhap.

Americkí ministri zahraničných vecí a obrany Antony Blinken a Lloyd Austin minulý týždeň spoločne navštívili Japonsko a Južnú Kóreu. Počas návštevy podľa Jonhapu zdôraznili dôležitosť trojstrannej spolupráce medzi týmito troma krajinami.

Juhokórejský minister obrany v nedávnom rozhovore takisto povedal, že Južná Kórea bude viesť rozhovory s Japonskom v oblasti obrany a pokračovať v spolupráci v budúcnosti.

Vzťahy medzi týmito susednými krajinami sú naďalej značne zaťažené ich konfliktmi z minulosti, ktoré zasiahli aj oblasť bezpečnosti.

Južná Kórea sa v novembri 2019 aj napriek svojmu predchádzajúcemu zamietavému postoju rozhodla predĺžiť dohodu o zdieľaní informácií tajných služieb s Japonskom, pripomína Jonhap.