Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Poslanca, ktorý sa vyhrážal prokurátorovi, vzali v Kosove do väzby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poslanca za koaličnú Sociálnodemokratickú iniciatívu (Nisma) Milaima Zeku zadržali v stredu po tom, ako sa vyhrážal špeciálnemu prokurátorovi Afrimovi Shefkiuovi.

Priština 27. septembra (TASR) - Kosovský súd vo štvrtok rozhodol, že na mesiac ponechá vo väzbe poslanca, ktorý zastrašoval prokurátora. Informovala o tom agentúra AP.

Poslanca za koaličnú Sociálnodemokratickú iniciatívu (Nisma) Milaima Zeku zadržali v stredu po tom, ako sa vyhrážal špeciálnemu prokurátorovi Afrimovi Shefkiuovi. Súd v Prištine vo štvrtok rozhodol o jeho ponechaní vo väzbe.

Prokurátor Shefkiu predtým obvinil Zeku z finančného podvodu. Tvrdil, že poslanec prevádzkoval podvodný systém, v rámci ktorého svojim klientom sľuboval sprostredkovať pracovné miesta v Nemecku. Týmto spôsobom podviedol viac ako 900 ľudí. Za svoje "služby" mal zinkasovať 350.000 eur.

Zeka, bývalý novinár, v pondelok vyhlásil, že ho prokurátor veľmi ponížil. Pohrozil pritom, že sa bude voči prokurátorovým obvineniam brániť právnou cestou, ale aj prostriedkami tradičného albánskeho zvykového práva, ktorého súčasťou je aj princíp krvnej pomsty.