Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Kráľ Juan Carlos spadol počas návštevy armádneho veliteľstva v Madride

Juan Carlos Foto: youtube

Na fototermíne s predstaviteľmi armády vystúpil Juan Carlos s mierne oškretým a napuchnutým nosom.

Madrid 3. augusta (TASR) - Španielsky kráľ Juan Carlos utrpel menšie zranenie nosa, keď spadol počas návštevy veliteľstva armády v Madride, informovali noviny Daily Telegraph.

Panovník (74) sa po stredajšom stretnutí s vojenskými hodnostármi potkol na schode a jeho nešťastný pád na dlažbu zachytili kamery i fotoaparáty. Okamžite mu na pomoc pribehli jeho asistenti.

Na následnom fototermíne s predstaviteľmi armády vystúpil s mierne oškretým a napuchnutým nosom. Podľa kráľovského paláca však Juan Carlos napriek pádu dokončil návštevu štábu podľa plánu.

Stredajší pád je ďalšou zo série nešťastných incidentov, ktoré v posledných mesiacoch postihli španielskeho monarchu. V apríli spadol počas lovu slonov v juhoafrickej Botswane. Utrpel pritom zlomeninu bedra a museli ho letecky previezť na urgentnú operáciu do Španielska, kde absolvoval výmenu bedrového kĺbu.

Vlani v novembri privítal nových veľvyslancov v Španielsku s modrinou pod okom a náplasťou na nose. Svoje zranenie vtedy vysvetlil tvrdením, že narazil do dverí.