Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Kráľ Karol vyjadril podporu Catherine po zverejnení diagnózy rakoviny

Kráľ Karol III. Foto: TASR/AP

Kensingtonský palác nezverejnil, aký druh rakoviny zistili princeznej z Walesu.

Londýn 22. marca (TASR) - Britský kráľ Karol III. ocenil v piatok otvorenosť princeznej z Walesu Catherine, manželky svojho staršieho syna Williama, po zverejnení jej diagnózy rakoviny. TASR informuje podľa agentúr DPA a AFP.

Monarcha v reakcii na video, v ktorom Catherine zverejnila správu o svojom onkologickom ochorení, uviedol, že je na ňu "veľmi hrdý za jej odvahu" hovoriť o svojej chorobe, uviedol Buckinghamský palác.

Kráľ Karol, ktorý sa takisto podrobuje liečbe rakoviny, vo vyhlásení ďalej dodal, že zostáva so svojou "milovanou nevestou v najbližšom kontakte" a s kráľovnou Kamilou budú 42-ročnej Catherine a celej jej rodine "v týchto ťažkých časoch" naďalej preukazovať svoju lásku a podporu.

Catherine v piatok oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa preventívnej chemoterapii v počiatočnej fáze.

Vo zverejnenom videu uviedla, že plánovaná operácia brušnej dutiny, ktorej sa podrobila v januári, bola úspešná a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie.

Kensingtonský palác nezverejnil, aký druh rakoviny zistili princeznej z Walesu.