Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

R. Erdogan navštívi Rusko v marci, bude rokovať s V. Putinom

Na snímke zľava turecký prezident R.Erdogan a vpravo ruský prezident V. Putin. Foto: TASR AP

Lídri sa na stretnutí budú zameriavať aj na bilaterálne vzťahy medzi Moskvou a Ankarou, dohody v oblasti energetiky, riešenie situácie v Sýrii a Iraku, ako aj na spoluprácu v boji proti terorizmu.

Moskva 24. februára (TASR) - Dvojdňová návšteva tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v Rusku sa uskutoční 9.-10. marca, informovala dnes tlačová kancelária ruského prezidenta Vladimira Putina. Erdogan sa počas nej stretne so svojím ruským mocenským náprotivkom Vladimirom Putinom.

"Môžem potvrdiť, že návšteva bola dohodnutá," uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Popri stretnutí prezidentov sa uskutoční aj rokovanie členov rady rusko-tureckej spolupráce. Na schôdzi má byť prerokúvaný celý rad záležitostí vrátane dodávok protivzdušného raketového systému S-400 Turecku.

Lídri sa na stretnutí budú zameriavať aj na bilaterálne vzťahy medzi Moskvou a Ankarou, dohody v oblasti energetiky, riešenie situácie v Sýrii a Iraku, ako aj na spoluprácu v boji proti terorizmu, uviedla agentúra TASS. Turecko a Rusko sprostredkovali prímerie v Sýrii, ktoré vstúpilo do platnosti vlani v decembri.