Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Kremeľ kritizoval Bidenov prejav, v ktorom označil Putina za tyrana

Americký prezident Joe Biden rozpráva z Oválnej pracovne Bieleho domu vo Washingtone 19. októbra 2023 o vojne v Izraeli a na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Biden v prejave k národu v noci na piatok uviedol, že Hamas a Rusko majú spoločné to, že chcú vo svojom susedstve zničiť demokraciu.

Moskva 20. októbra (TASR) - Kremeľ v piatok kritizoval prejav amerického prezidenta Joea Bidena, v ktorom prirovnal Rusko k palestínskemu militantnému hnutiu Hamas a svojho ruského kolegu Vladimira Putina označil za tyrana. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

"Nesúhlasíme s takýmto tónom vo vzťahu k Ruskej federácii, vo vzťahu k nášmu prezidentovi," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Peskov novinárom povedal, že takáto "rétorika je sotva vhodná pre zodpovedných lídrov krajín" a len ťažko môže byť pre Moskvu prijateľná.

Biden v prejave k národu v noci na piatok uviedol, že Hamas a Rusko majú spoločné to, že chcú vo svojom susedstve zničiť demokraciu. "Nemôžeme a nenecháme vyhrať teroristov ako Hamas a tyranov ako Putin. Odmietam dopustiť, aby sa to stalo," vyhlásil.