Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Kremeľ nevie nič o zámere nakrútiť thriller Putin s DiCapriom

Na kombosnímke vľavo ruský prezident Vladimir Putin a herec Leonardo DiCaprio Foto: TASR

Správu o pláne nakrútiť film s pracovným názvom Putin šírili viaceré média. Ponuku stvárniť hlavnú rolu údajne dostal DiCaprio.

Moskva 3. februára (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin nemá informácie o plánoch nakrútiť o ňom životopisný film a nevie nič ani o tom, že by ho mal v ňom stvárniť americký herec Leonardo DiCaprio. Oznámil to dnes v Kremli Putinov hovorca Dmitrij Peskov.

"Putin o tom nič nevie. Nevieme ani, či DiCaprio prejavil želanie hrať Putina, ak taká rola vôbec existuje, lebo, pravdu povediac, takéto vyhlásenia DiCapria sme nikde nezaznamenali," vysvetlil Peskov v reakcii na otázky novinárov.

Novinári ho podľa agentúry TASS žiadali o komentár k správe šírenej viacerými médiami, podľa ktorých spoločnosť Knightsbridge Entertainment plánuje nakrútiť film s pracovným názvom Putin. Ponuku stvárniť hlavnú rolu dostal DiCaprio a údajne ju aj prijal.

Producentom projektu je Mark Damon. Film sa začne nakrúcať na jar v Rusku, Amerike a Európe. V kinách by sa mal objaviť na jar budúceho roku. Malo by ísť o politický thriller s faktami z Putinovho života a pracovnej kariéry, keď sa od dôstojníka KGB cez funkciu predsedu vlády vypracoval až na prezidenta štátu.