Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Kremeľ odmietol komentovať obvinenia, že útočil raketami z KĽDR

Na archívnej snímke obytná budova, ktorú poškodil raketový útok ruskej armády. Foto: TASR/AP

Biely dom minulý týždeň s odvolaním na odtajnené spravodajské informácie uviedol, že Rusko použilo balistické rakety krátkeho doletu dodané zo Severnej Kórey.

Moskva 9. januára (TASR) - Kremeľ sa v utorok odmietol vyjadriť k obvineniam, že ruské sily útočili na Ukrajinu raketami dodanými zo Severnej Kórey (KĽDR). TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Bez komentára," odpovedal Peskov na otázku novinárov o obvineniach zo strany Washingtonu a Kyjeva. Zároveň však povedal, že Ukrajina opakovane útočí na civilné ciele v Rusku strelami vyrobenými v "Nemecku, Francúzsku, Taliansku, Spojených štátoch a ďalších krajinách".

Biely dom minulý týždeň s odvolaním na odtajnené spravodajské informácie uviedol, že Rusko použilo balistické rakety krátkeho doletu dodané zo Severnej Kórey. Neskôr to potvrdil aj hovorca poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Moskva a Pchjongjang sa od začiatku vojny na Ukrajine zblížili, popierajú však, že by uzavreli dohodu o obchode so zbraňami. Severokórejský vodca Kim Čong-un sa vlani stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na ruskom Ďalekom východe, pripomína Reuters.