Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Kresťania vo Svätej zemi si pripomínajú ukrižovanie Ježiša

Tisícky kresťanov pochodujú po kamennej uličke v Starom meste Jeruzalema, aby si pripomenuli cestu Ježiša Krista na miesto jeho ukrižovania. Foto: TASR/AP

Tisíce kresťanských pútnikov zaplnili uličky s kamennou dlažbou pozdĺž ulice Via Dolorosa, čo je latinský názov pre Cestu utrpenia.

Jeruzalem 18. apríla (TASR) - Kresťania vo Svätej zemi si dnes - na Veľký piatok - pripomínajú ukrižovanie Ježiša modlitbami a procesiami cez jeruzalemské Staré mesto, informovala tlačová agentúra AP.

Tisíce kresťanských pútnikov zaplnili uličky s kamennou dlažbou pozdĺž ulice Via Dolorosa, čo je latinský názov pre Cestu utrpenia. Pútnici niesli drevené kríže, zastaviac sa na 14 zastávkach. Cesta sa končí pri Chráme Božieho hrobu.

Predstavitelia kresťanskej cirkvi vo svojich veľkonočných posolstvách vyzvali na modlitby za mier. Vyjadrili nádej, že rokovania medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi budú mať úspešný priebeh, informovala DPA. Apelovali na zúčastnené strany, aby sa napriek ťažkostiam chopili historickej príležitosti.