Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Kritika Sarkozyho vlády z úst ministra vnútra takmer vyvolala škandál

Manuel Valls (vpravo) Foto: TASR/AP Photo

Francúzsky minister vnútra kritizoval zníženie počtu policajných okrskov a prijímanie prebytočných zákonov počas funkčného obdobia bývalého prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

Paríž 13. novembra (TASR) - Francúzsky minister vnútra Manuel Valls dnes obvinil predchádzajúcu vládu krajiny zo zodpovednosti za ostatné teroristické činy na území krajiny a postaral sa tak skoro o riadny škandál na parlamentnej pôde.

Iba personál v rokovacej sieni totiž počas Vallsovej reakcie na jednu z interpelácií zabránil istému opozičnému poslancovi z radov UMP v útoku na šéfa rezortu vnútra za rečníckym pultom.

Predseda dolnej komory parlamentu - Národného zhromaždenia - Claude Bartolone následne rokovanie prerušil.

Valls reagoval kritikou opozičnej politiky na vysokú mieru kriminality v krajine. "Návrat terorizmu do tejto krajiny, to ste Vy," cituje nemecká agentúra DPA z jeho vystúpenia, v ktorom kritizoval zníženie počtu policajných okrskov a prijímanie prebytočných zákonov počas funkčného obdobia bývalého prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

V okolí Toulouse pripravil islamista Mohamed Merah v marci pri viacerých útokoch teroristického charakteru o život sedem ľudí. Iba nedávno vo Francúzsku objavili teroristickú bunku, ktorá tam zrejme pripravovala veľké útoky na židovské zariadenia.