Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Kríza na Ukrajine komplikuje ruským turistom cestu vlakom do Maďarska

Ruskí odborníci na cestovný ruch poukázali na skutočnosť, že vnútropolitická situácia na Ukrajine spôsobuje problémy pri lacnom cestovaní vlakom.

Budapešť/Moskva 21. mája (TASR) - Nové pravidlá vstupu na územie Ukrajiny spôsobujú problémy ruským turistom pri ceste vlakom do Maďarska. Toto konštatovanie zaznelo v Moskve na podujatí z oblasti cestovného ruchu, na ktorých sa predstavili maďarské mestá Debrecín a Hajdúszoboszló.

Podľa agentúry MTI predstavitelia týchto maďarských miest uviedli, že ak ukrajinská kríza bude pokračovať, nadobudnú platnosť rôzne sankcie, ktoré sa prejavia aj na počte ukrajinských či ruských turistov navštevujúcich Maďarsko.

Ruskí odborníci na cestovný ruch poukázali na skutočnosť, že vnútropolitická situácia na Ukrajine spôsobuje problémy pri lacnom cestovaní vlakom. Turisti totiž doposiaľ využívali medzištátny rýchlik Tisza z Moskvy do Budapešti, ktorým sa pohodlne dostali aj do východomaďarských miest Debrecín a Hajdúszoboszló. Najmenej tretine z nich však nové pravidlá vstupu na Ukrajinu takéto cestovanie znemožňujú.

Ukrajina po anexii Krymu v apríli zaviedla prísne obmedzenia v súvislosti so vstupom mužov vo veku od 16 do 60 rokov s ruským občianstvom na jej územie, pripomenula MTI.