Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Ďalší výbuch plynu v starej Havane na Kube zranil troch ľudí

Bager presúva záchranára a pátracieho psa počas pátrania po preživších na mieste explózie, ktorá zničila päthviezdičkový hotel Saratoga v Starej Havane na Kube v pondelok 9. mája 2022. Foto: TASR/AP

Záchranári stále prehľadávajú trosky hotela, ktorého prvé štyri poschodia explózia zničila. Podľa predstaviteľov k výbuchu došlo, keď z cisterny s plynom napĺňali plynovú nádrž.

Havana 11. mája (TASR) - Výbuch plynu v kubánskej metropole Havana spôsobil v stredu zranenia trom ľuďom. Prípad sa stal v tej istej štvrti, kde došlo minulý týždeň k podobnej explózii, ktorá si vyžiadala životy 43 ľudí a zničila ikonický luxusný hotel. Informácie priniesla s odvolaním sa na úrady tlačová agentúra AFP.

Zranenými obeťami sú otec, syn a sused, povedala pre štátnu televíziu miestna predstaviteľka Yamila Velázquezová.

"Otec dieťaťa prepol vypínač a nastal výbuch. Sused utrpel zranenia na nohách a rukách," povedala Velázquezová. Dodala, že všetkých troch ranených odviezli do nemocnice susedia a protipožiarna brigáda zatvorila prívod plynu do štvrte.

Táto explózia nastala iba päť dní po tom, čo luxusným hotelom Saratoga, len 800 metrov od starej štvrte Havany, otriasol oveľa väčší výbuch. Pripravil o život 43 ľudí a zranil ďalších 54 osôb.

Záchranári stále prehľadávajú trosky hotela, ktorého prvé štyri poschodia explózia zničila. Podľa predstaviteľov k výbuchu došlo, keď z cisterny s plynom napĺňali plynovú nádrž.

Výbuch strhol veľkú časti priečelia hotela, vyrazil okná a zničil autá zaparkované pred hotelom.

Hotel Saratoga je známy tým, že v ňom bývali celebrity ako Madonna, Beyoncé, Mick Jagger či Rihanna.