Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Metropolu Kyjev ochromila snehová fujavica

Kyjev ochromila snehová fujavica. Foto: TASR/AP Photo

Mestskí predstavitelia poslali do ulíc traktory, obrnené vozidlá a ďalšiu ťažkú techniku, aby vyčistili zasnežené cesty, zablokované niekoľkokilometrovými dopravnými zápchami.

Kyjev 23. marca (TASR) - V Kyjeve vyhlásili mimoriadny stav, pretože ukrajinské hlavné mesto ochromila nevídaná snehová víchrica, ktorá zastavila pozemnú, železničnú aj leteckú dopravu.

Mesto pokryla v piatok 50-centimetrová vrstva snehu, čo je viac, než zvyčajne spadne v zime za celý mesiac. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Mestskí predstavitelia poslali do ulíc traktory, obrnené vozidlá a ďalšiu ťažkú techniku, aby vyčistili zasnežené cesty, zablokované niekoľkokilometrovými dopravnými zápchami. Niektorí kyjevskí vodiči sa tak zúfalo túžili dostať domov, že svoje uviaznuté autá jednoducho nechali stáť na cestách a vydali sa do cieľa pešo.

Kyjevské hlavné letisko Boryspiľ funguje, hoci lety meškajú. Menšie letisko Žuljany zatvorili a letecká spoločnosť Ukraine International Airlines zrušila všetky lety až do nedeľného dopoludnia.