Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Kyjevom otriaslo v pondelok ráno viacero výbuchov

Zamestnanec donáškovej služby prechádza na bicykli okolo zväčšenej poštovej známky, ktorá zobrazuje expolóziu krymského mosta spájajúceho Ukrajinu a Rusko v blízkosti kyjevskej radnice v piatok 23. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Obete na životoch ani zranenia bezprostredne hlásené neboli.

Kyjev 10. októbra (TASR) - Viacero explózií bolo po niekoľkých mesiacoch relatívne pokojnej situácie počuť v pondelok ráno v ukrajinskej metropole Kyjev. Informujú o tom agentúry AP a AFP s odvolaním sa na regionálnych predstaviteľov Ukrajiny a tamojšie médiá.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko zverejnil po 08.30 h miestneho času (07.30 h SELČ) na svojom účte na platforme Telegram príspevok, v ktorom píše, že "v Ševčenkovom obvode v centre hlavného mesta došlo k niekoľkým výbuchom". V tejto mestskej štvrti sa nachádza historické centrum, ako aj viacero vládnych budov.

Reportéri AFP, ktorí sa nachádzajú v Kyjeve, hlásili tri hlasné explózie, ktoré nastali okolo 08.15 h, pričom náletové sirény sa rozozvučali už vyše hodinu pred samotnými výbuchmi. Podľa AP došlo k dvom výbuchom, ktoré boli zrejme dôsledkom raketových útokov.

Obete na životoch ani zranenia bezprostredne hlásené neboli.

Ruské sily v súčasnosti útočia hlavne na oblasti severne od Krymského polostrova vrátane Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny, ktorú ostreľovali aj v noci na pondelok.

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu obvinil ukrajinské tajné služby z výbuchu, ktorý v sobotu zasiahol Kerčský most, spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymom.