Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Na 232 stúpol počet obetí tragédie pri ostrove Lampedusa

Foto: TASR/AP

Potopenie lode prežilo iba 155 z približne 500 ľudí na palube člna. Úrady sú presvedčené, že množstvo tiel je stále uväznených v trupe 18-metrového plavidla, ktoré spočíva 47 metrov pod hladinou mora.

Lampedusa 7. októbra (TASR) -Talianski potápači dnes objavili 38 ďalších tiel z pašeráckej lode, ktorá sa potopila so stovkami migrantov. Počet obetí sa tak zvýšil na 232 osôb, Informovala o tom tlačová agentúra AP.


Potopenie plavidla v Stredozemnom mori prežilo iba 155 ľudí z odhadovaného počtu 500 osôb na palube. Predpokladá sa, že v trupe 18 metrov dlhej lode, ktorá leží 47 metrov pod hladinou, zostali ešte desiatky obetí.

Dnešok bol prvým dňom, keď potápači prenikli do trupu lode. Kapitán pobrežnej stráže Filippo Marini odhadol, že bude trvať ešte ďalšie dva dni, kým dokončia pátraciu misiu a vyťahovanie tiel z mora.

Pátraciu operáciu pri juhotalianskom ostrove Lampedusa prerušili pre príchod noci. Loď s migrantmi bola 3. októbra po dvoch dňoch plavby z Líbye už na dohľad od Lampedusy, keď sa potopila.