Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Larry Elder odstúpil z boja o nomináciu republikánov

Na archívnej snímke Larry Elder. Foto: TASR/AP

Vo svojom vyhlásení Elder objasnil, že toto "ťažké rozhodnutie" prijal po úvahe a konzultáciách so svojím tímom.

Washington 27. októbra (TASR) - Americký konzervatívny rozhlasový moderátor Larry Elder vo štvrtok ukončil svoju kampaň, ktorej cieľom bola nominácia za kandidáta Republikánskej strany vo voľbách prezidenta USA v roku 2024. Elder sa súčasne rozhodol vyjadriť podporu favorizovanému exprezidentovi USA Donaldovi Trumpovi, informovala v piatok agentúra AP.

Vo svojom vyhlásení Elder objasnil, že toto "ťažké rozhodnutie" prijal po úvahe a konzultáciách so svojím tímom.

Svoju podporu pre Trumpovu kandidatúru zdôvodnil tým, že Trump ako prezident presadzoval konzervatívne zásady a politiky, ktoré "sú prvoradé pre Ameriku a prospešné pre náš veľký národ".

Podľa Eldera nastal čas zomknúť sa okolo Trumpa a poraziť úradujúceho prezidenta USA Joea Bidena.

Vyjadril tiež nádej, že jeho doterajšia kampaň pomohla upriamiť pozornosť na preňho dôležité otázky, ako je bezdomovstvo, či boj proti zločinu. Snažil sa v nej tiež dokázať, že USA nie sú rasistickou krajinou.

Elder je po primátorovi mesta Miami Francisovi Suarezovi, bývalom texaskom kongresmanovi Willovi Hurdovi a podnikateľovi Perrym Johnsonovi štvrtým kandidátom, ktorý pozastavil alebo ukončil svoju kandidatúru v republikánskych primárkach pred prezidentskými voľbami v roku 2024.

Kým Johnson - podobne ako Elder - tiež podporil Trumpa, Hurd sa zaradil do tábora podporovateľov bývalej veľvyslankyne USA pri OSN Nikki Haleyovej.