Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Lavrov: Rusko je pripravené pomôcť Afrike v boji proti terorizmu

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

Po rokovaní so svojím nigérijským kolegom Ibrahimom Lameom to dnes v Moskve oznámil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Moskva 1. marca (TASR) - Rusko bude podporovať Afriku v boji proti terorizmu a extrémizmu. Po rokovaní so svojím nigérijským kolegom Ibrahimom Lameom to dnes v Moskve oznámil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

"Máme podobné postoje k súčasným problémom, k úlohe OSN, ako aj k riešeniu rozličných konfliktov, najmä na africkom kontinente. Od našich priateľov sme dostali zaujímavé informácie o tom, ako vidia riešenie problémov Afriky, najmä v saharsko-sahelskom regióne. Máme tiež údaje o tom, ako môžu tamojšie štáty spoločne bojovať proti terorizmu, extrémizmu a obchodu s drogami. Toto úsilie Moskva určite podporí, a to aj v Bezpečnostnej rade OSN a v rámci bilaterálnej spolupráce medzi Ruskom a jednotlivými krajinami Afriky," povedal šéf ruskej diplomacie, ktorého cituje agentúra TASS.

Lame upriamil pozornosť na podobnosť postojov oboch krajín k bezpečnostnej situácii v saharsko-sahelskej oblasti. "Zmienili sme kľúčovú úlohu Ruska ako významného politického a ekonomického hráča, ako aj stáleho člena BR OSN. Ruská federácia má všetko náležité pre pomoc Nigérii v boji proti terorizmu," poznamenal Lame.