Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Lavrov: Terorizmus nemožno poraziť iba vojensky

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na archívnej fotografii. Foto: TASR/AP

Ozbrojený boj proti terorizmu by mal byť kombinovaný s politickým riešením konfliktov a ekonomickou rehabilitáciou krajín postihnutých terorizmom.

Moskva 10. februára (TASR) - Ozbrojený boj proti terorizmu by mal byť kombinovaný s politickým riešením konfliktov a ekonomickou rehabilitáciou krajín postihnutých terorizmom. Uviedol to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorého citovala agentúra TASS.

"Naša pozornosť sa dnes zameriava na mobilizáciu medzinárodného úsilia o potlačenie agresie teroristov, ako aj na vytvorenie širokého protiteroristického frontu na základe medzinárodného práva a pod záštitou OSN," povedal Lavrov pri príležitosti dnešného Dňa diplomatov.

"Rozhodné konanie ruských vzdušných síl v reakcii na výzvu sýrskej vlády má za cieľ zvrátiť tamojšiu situáciu a zabezpečiť porážku tzv. Islamského štátu a Frontu an-Nusra," zdôraznil šéf ruskej diplomacie.

Rusko je však zároveň presvedčené, že "nie je možné poraziť terorizmus alebo vyriešiť akýkoľvek iný problém iba vojensky", uviedol Lavrov. "Je nevyhnutné skombinovať ozbrojený boj s politickým riešením konfliktov, ekonomickou rehabilitáciou dotknutých štátov a bojom proti extrémistickej ideológii," dodal.