Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Le Pen osobne podporí chorvátsku ultrapravicu vo voľbách do EP

Jean-Marie Le Pen. Foto: TASR/AP

Podľa hovorcu chorvátskej strany pricestuje budúci týždeň na niekoľko straníckych akcií nielen Le Pen, ale i europoslanec jeho strany Bruno Gollnisch.

Záhreb 28. marca (TASR) - Chorvátsku stranu práva (HSP), mimoparlamentný ultrapravicový subjekt, podporí v kampani pred blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu osobne i niekdajší líder francúzskeho Národného frontu Jean-Marie Le Pen. Informáciu priniesla dnes chorvátska tlačová agentúra HINA s odvolaním sa na vedúceho predstaviteľa HSP Daniela Srba.

Podľa jeho slov pricestuje už na budúci týždeň na niekoľko straníckych akcií v Chorvátsku nielen Le Pen, ktorý v minulosti kandidoval vo vlasti aj za prezidenta, ale i europoslanec jeho strany Bruno Gollnisch.

HSP by v Európskom parlamente chcela reprezentovať "eurorealistov, respektíve všetkých, ktorí sú nespokojní s formou vstupu Chorvátska do Európskej únie, konštatoval Daniel Srb.

V Chorvátsku, ktoré by spoločenstvo 27 členských štátov únie malo rozšíriť od 1. júla, sa historicky prvé voľby do Európskeho parlamentu uskutočnia 14. apríla.