Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Le Penová: Sme svedkami konca jedného sveta a zrodu nového

Na archívnej snímke Marine Le Penová. Foto: TASR AP

Kancelárka Merkelová bola oslavovaná ako hrdinka za to, že do krajiny pustila státisíce migrantov, avšak nikto sa neopýtal Nemcov, čo si o tejto prisťahovaleckej politike myslia,uviedla Le Penová.

Koblenz 21. januára (TASR) - Sme svedkami konca jedného sveta a zrodu nového, uviedla dnes na stretnutí popredných predstaviteľov európskych pravicovo-populistických strán líderka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine le Penová.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová bola oslavovaná ako hrdinka za to, že do krajiny pustila státisíce migrantov, "avšak nikto sa neopýtal Nemcov, čo si o tejto prisťahovaleckej politike myslia," uviedla Le Penová pri svojom prvom vystúpení v Nemecku, pričom rok 2017 označila za "rok národného sebauvedomenia v strednej Európe".

Európske národne orientované strany už nie sú okrajovou skupinou a sú pripravené získať v tohtoročných voľbách v Holandsku, Francúzsku a Nemecku väčšinu, dodala Le Penová na stretnutí predstaviteľov európskych pravicovo-populistických strán, združených v Európskom národnom fronte.

Stretntia v Koblenzi sa okrem Le Penovej zúčastňujú aj predsedníčka Alternatívy pre Nemecko (AfD) Frauke Petryová, Geert Wilders z holandskej Strany slobody (PVV), predseda talianskej Ligy Severu Matteo Salvini či generálny tajomník Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Harald Vilimsky.