Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Dvojica moslimov odmietla vinu za zabitie britského vojaka Rigbyho

Vojaci nesú truhlu s pozostatkami britského vojaka Leeho Rigbyho, zavraždeného moslimskými extrémistami, počas pohrebu 12. júla 2013 v v meste Bury. Foto: TASR/AP

Vražda 25-ročného Leeho Rigbyho, veterána vojny v Afganistane, sa stala počas dňa na rušnej ulici v Londýne neďaleko vojenských kasární vo štvrti Woolwich.

Londýn 27. septembra (TASR) - Dvaja moslimskí konvertiti nigérijského pôvodu Michael Adebolajo a Michael Adebowale, obvinení z brutálnej vraždy britského vojaka na ulici v Londýne v máji tohto roka, dnes na súde v britskej metropole odmietli vinu za uvedený zločin.

Vražda 25-ročného Leeho Rigbyho, veterána vojny v Afganistane, ktorá sa stala počas dňa na rušnej ulici v Londýne neďaleko vojenských kasární vo štvrti Woolwich, kam sa vracal z vychádzky, vyvolala celonárodné odsúdenie. Útočníci ho najprv zrazili autom a následne zmasakrovali nožom a sekáčom.

Páchatelia do príchodu polície zostali na mieste činu a okoloidúcim svedkom vysvetľovali, že vraždu spáchali z pomsty za zabíjanie moslimov britskou armádou. Dvojica je okrem vraždy Rigbyho obvinená aj z pokusu o vraždu zasahujúceho policajta, čo takisto na dnešnom pojednávaní odmietla.

Pojednávania na súde sa zúčastnila aj vdova po zavraždenom vojakovi Rebecca Rigbyová, ktorá sa podľa agentúry Reuters neubránila slzám.