Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Lekár kráľovnej Alžbety II. zahynul pri zrážke s nákladným autom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajtov privolali v stredu okolo 09.30 h miestneho času k nehode, pri ktorej nákladné auto zrazilo 67-ročného cyklistu. Za mŕtveho ho vyhlásili na mieste činu.

Londýn 16. augusta (TASR) - Doktor Peter Fisher, označovaný za lekára britskej kráľovnej Alžbety II., prišiel o život pri dopravnej nehode v centre Londýna. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská televízia Sky News s tým, že Fishera pri jazde na bicykli zrazilo nákladné vozidlo.

Panovníčku o jeho smrti informovali.

Polícia podľa Sky News požiadala verejnosť o informácie v súvislosti so smrteľnou zrážkou nákladného auta a cyklistu na ulici High Holborn v centre britskej metropoly, ku ktorej došlo v stredu dopoludnia.

Kolegovia už vzdali hold zosnulému, ktorý bol jedným z lekárov celej britskej kráľovskej rodiny.

Doktorka Gill Gaskinová, lekárska riaditeľka nemocníc patriacich pod University College London (UCL) v Spojenom kráľovstve, uviedla: "Sme hlboko šokovaní a zarmútení správou, že doktor Peter Fisher včera tragicky zahynul pri dopravnej nehode. Peter bol riaditeľom výskumu v Kráľovskej londýnskej nemocnici UCL pre integrovanú medicínu a lekárom Jej Veličenstva. Peter bol vysoko uznávaným kolegom a priateľom mnohých na našom pracovisku, kde pôsobil vyše 35 rokov."

Doktor Fisher "bude svojim kolegom aj pacientom nesmierne chýbať", dodala Gaskinová.

Policajtov privolali v stredu okolo 09.30 h miestneho času k nehode, pri ktorej nákladné auto zrazilo 67-ročného cyklistu. Za mŕtveho ho vyhlásili na mieste činu.

Metropolitná polícia, známa aj pod názvom Scotland Yard, zatiaľ nikoho nezatkla a čaká na informácie od svedkov.

Peter Fisher bol špecialistom na homeopatiu a ďalšie druhy alternatívnej medicíny, kombinované s konvenčnou liečbou, pri chorobách ako osteoartritída (ochorenie kĺbov) a reumatická artritída, napísala stanica Sky News na svojom portáli.

V životopise na webovej stránke UCL sa označuje tiež za odborníka na kožné ochorenia vrátane ekzémov a psoriázy, ako aj na širokú škálu problémov z všeobecnej medicíny.