Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prezidentovi Zemanovi diagnostikovali 40-percentnú stratu sluchu

Na snímke český prezident Miloš Zeman, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Zhoršenie Zemanovho sluchu môže súvisieť s cukrovkou, ktorá prezidenta sužuje.

Praha 31. augusta (TASR) - Českému prezidentovi Milošovi Zemanovi lekári diagnostikovali 40-percentnú stratu sluchu. Hlava štátu to uviedla na dnešnej tlačovej konferencii pri príležitosti polovice svojho funkčného obdobia.

Dve otázky, ktoré prezident korektne nepočul, si preto musel nechať zopakovať od hovorcu Jiřího Ovčáčka, napísal server Novinky.cz.

"Lekári mi nedávno diagnostikovali 40-percentnú stratu sluchu, takže prvú otázku som počul, druhú mi ešte bude tlmočiť Jiří Ovčáček," uviedol Zeman po jednej z otázok prítomných novinárov.

Zhoršenie Zemanovho sluchu môže súvisieť s cukrovkou, ktorá prezidenta sužuje. Okrem nej má tiež neuropatiu nervov dolných končatín, ktorá sa prejavuje zníženou citlivosťou nervov.

Prezident v nedeľu v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Frekvence 1 pripustil, že kvôli tomu často zakopáva a padá zo schodov. Dlhodobo preto používa i paličku. "Takže som považovaný za notorického opilca," glosovala svoj zdravotný stav hlava štátu.

Absencia zdravého životného štýlu, ktorá býva Zemanovi často vytýkaná, súvisí s jeho záľubou v cigaretách, alkohole a jedle, konštatovali Novinky.cz.