Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Briti oslavovali aj v zlom počasí, lekári ošetrili 46 podchladených

Flotila vyše 1000 lodí vyráža spod mosta Hammersmith Bridge na plavbu po rieke Temža v Londýne 3. júna 2012 pri príležitosti veľkolepých osláv 60. výročia nástupu britskej panovníčky Alžbety II. na trón. Foto: TASR/AP Photo

Organizátori udalosti informovali, že veslári vo flotile prežili nadmerný fyzický nápor.

Londýn 4. júna (TASR) - Šesť účastníkov veľkolepej nedeľňajšej slávnosti na rieke Temža, ktorá sa konala na počesť diamantového jubilea britskej kráľovnej Alžbety II., museli odviezť do nemocnice pre podchladenie. Oznámil to dnes hovorca londýnskej záchrannej služby.

Lekári ošetrili ďalších 40 divákov, ktorí lemovali trasu tisícky lodí na Temži, pretože prechladli a zmokli v hustom lejaku a studenom júnovom počasí.

Jasajúci obyvatelia si totiž nenechali ujsť druhý deň štvordňových osláv 60. výročia britskej kráľovnej na tróne a napriek nepriaznivému počasiu lemovali celý 11-kilometrový úsek plavby.

Organizátori udalosti informovali, že veslári vo flotile prežili takisto nadmerný fyzický nápor. Hustý lejak totiž poznačil záver trojhodinovej plavby lodí na Temži.

"Ošetrili sme 46 ľudí a šesť z nich sme previezli do nemocnice. Všetci boli veľmi podchladení," povedal hovorca.

Na počesť diamantového jubilea britskej kráľovnej (86) sa dnes večer o 20.30 h SELČ v londýnskom Buckinghamskom paláci uskutoční galakoncert rockových a popových legiend ako Elton John, Paul McCartney, Shirley Bassey, Cliff Richard a Tom Jones, popri ktorých vystúpia i mladší umelci.