Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Lesné požiare v Kalifornii zničili približne 500 budov

Požiare v Kalifornii si doposiaľ vyžiadali životy jedného hasiča, ako aj vodiča buldozéra, ktorý vo štvrtok v okrese Shasta klčoval porast s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu ohňa. Foto: TASR/AP

Najviac ohrozeným je okresné hlavné mesto Redding s 92.000 obyvateľmi, ktoré leží približne 100 kilometrov južne od hraníc štátu Oregon.

Los Angeles 28. júla (TASR) - Najmenej 500 budov zničili lesné požiare, ktoré už niekoľko dní sužujú sever amerického štátu Kalifornia. Informovala o tom agentúra AP.

Ďalších 5000 budov na severe Kalifornie je v ohrození, pretože oheň sa rýchlo šíri. Do soboty si požiare v okrese Shasta vyžiadali evakuáciu približne 38.000 ľudí. V boji s plameňmi pomáha hasičom aj 800 príslušníkov kalifornskej Národnej gardy.

Najviac ohrozeným je okresné hlavné mesto Redding s 92.000 obyvateľmi, ktoré leží približne 100 kilometrov južne od hraníc štátu Oregon. Jeho niektoré predmestia oheň úplne zničil.

Požiare v Kalifornii si doposiaľ vyžiadali životy jedného hasiča, ako aj vodiča buldozéra, ktorý vo štvrtok v okrese Shasta klčoval porast s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu ohňa.