Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Cestujúci z Londýna do Bratislavy museli pre poruchu pristáť v Berlíne

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Priamy let spoločnosti Ryanair museli prerušiť pre technické problémy.

Londýn 24. septembra (TASR) - Let spoločnosti Ryanair z londýnskeho letiska Stansted do Bratislavy pristál dnes v Berlíne, pretože varovné svetlo v pilotnej kabíne naznačilo "možný technický problém". Informoval o tom hovorca nízkonákladovej leteckej spoločnosti sídliacej v Dubline.

K incidentu došlo dopoludnia krátko po deviatej hodine. Hovorca uviedol, že všetci cestujúci bezpečne vystúpili a pokračovali v ceste náhradným lietadlom. Ryanair ponúkol dotknutým cestujúcim, ktorým sa predĺžila cesta, "úprimné ospravedlnenie", informovala tlačová agentúra DPA.

Dnešnému odklonu lietadla do Berlína predchádzala séria podobných incidentov lietadiel tejto spoločnosti v Španielsku, kde neplánované pristátia vyvolali spor s úradmi, či sú lietadlá Ryanairu bezpečné.

Dňa 16. septembra pristálo neplánovane lietadlo Ryanairu letiace z francúzskeho letiska Beauvais na kanársky ostrov Tenerife v Madride. A v sobotu musel pristáť spoj z britského Bristolu do katalánskeho mesta Reus v Barcelone, informovala DPA.