Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Letisko v Rostove na Done po tragickej havárii opäť vypravuje lietadlá

Letisko Rostov na Done Foto: TASR/AP

Na letisku sa dnes v skorých ranných hodinách skončili práce, ktoré vykonával personál ministerstva pre mimoriadne situácie. Letisko teraz pracuje v obvyklom režime, informovala agentúra RIA Novosti.

Moskva 21. marca (TASR) - Letisko v juhoruskom Rostove na Done dnes vypravilo už prvé lety po havárii lietadla typu Boeing 737-800 nízkorpzpočtovej leteckej spoločnosti FlyDubai, ktoré sa v noci na sobotu zrútilo pri pristávacom manévri. Zahynulo všetkých 62 osôb na palube.

Na letisku sa dnes v skorých ranných hodinách skončili práce, ktoré vykonával personál ministerstva pre mimoriadne situácie. Letisko teraz pracuje v obvyklom režime, informovala agentúra RIA Novosti.

Vyšetrovatelia ministerstva preskúmali plochu s rozlohou 15 hektárov, pričom využili aj vrtuľník a dron. Našli 183 fragmentov tiel obetí leteckého nešťastia, ako aj obe čierne skrinky. Agentúra AP spresnila, že ich obsah budú analyzovať odborníci z Ruska, Spojených arabských emirátov a Francúzska.

Podľa RIA Novosti patologické oddelenie v Rostove na Done pokračuje v identifikácii telesných pozostatkov obetí, pričom má k dispozícii vzorky krvi 53 príbuzných. S pozostalými pracujú aj psychológovia. Úrady - ako je v Rusku obvyklé - zriadili aj bezplatnú telefonickú linku pomoci.

Ruské úrady začali kauzu vyšetrovať kvôli podozreniu z porušenia bezpečnostných pravidiel počas letu. Podľa predbežných zistení lietadlo pri druhom pokuse o pristátie na letisku v Rostove na Done narazilo nosom do pristávacej dráhy, rozpadlo sa na časti a okamžite sa vznietilo.

Na palube bolo 55 cestujúcich a sedem členov posádky. Haváriu nikto z nich neprežil. Väčšina z cestujúcich boli dovolenkári, ako spresnila agentúra AP, podľa ktorej mali v sobotu večer problémy pri pristavaní na rostovskom letisku aj iné lietadlá.