Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ďalšia raketa odpálená z Libanonu zasiahla Izrael

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V piatok libanonské úrady oznámili zatknutia muža podozrivého z jedného z raketových útokov.

Jeruzalem 15. júla (TASR) - Minimálne jedna delostrelecká strela vypálená z Libanonu dopadla v pondelok na územie severného Izraela, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na libanonské a izraelské bezpečnostné zdroje.

Ide už štvrtý takýto útok na Izrael z Libanonu od začiatku týždeň trvajúcej izraelskej ofenzívy proti susediacemu palestínskemu pásmu Gazy.

Izraelská armáda na útok reagovala delostreleckou streľbou namierenou na miesto odpálenia rakiet v južnom Libanone. Bezprostredné správy nehovorili o žiadnych obetiach ani škodách spôsobených raketovým útokom.

Podľa libanonských bezpečnostných zdrojov bola raketa odpálená v blízkosti južného prístavného mesta Tyre.  

V piatok libanonské úrady oznámili zatknutia muža podozrivého z jedného z raketových útokov. Štátna libanonská tlačová agentúra informovala, že zadržaný bol členom "fundamentalistickej skupiny". Bližšie podrobnosti neposkytla.

Rakety odpálené z Egypta zranili v Izraeli štyroch ľudí
Štyroch civilistov zranili dnes tri rakety vypálené z Egypta na izraelské letovisko Eilat pri Červenom mori, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelské bezpečnostné zdroje.

Podľa zdroja rakety odpálili islamskí militanti z nepokojného Sinajského polostrova s úmyslom podkopať úsilie Káhiry o sprostredkovanie prímeria, ktoré by ukončilo týždeň trvajúce ostreľovanie a raketové útoky medzi Izraelom a Palestínčanmi v pásme Gazy.


Palestínčania odpálili na Izrael tri rakety; všetky dopadli do púšte

Tri rakety odpálili dnes palestínski militanti z pásma Gazy smerom na Izrael po tom, čo malo vstúpiť do platnosti prímerie navrhované Egyptom, napísala agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelských ozbrojených síl.

K útoku došlo krátko po tom, čo Izrael prijal egyptský návrh na prímerie, ktorý však vodcovia palestínskeho militantného hnutia Hamas okamžite odmietli.
Podľa izraelskej armády všetky tri rakety dopadli do neobývanej oblasti neďaleko juhoizraelského mesta Aškelon. Výbuchy rakiet údajne nikoho nezranili a nespôsobili žiadne materiálne škody.