Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Líbya obvinila Egypt zo zbombardovania civilistov v meste Derna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zákonodarca Hamad al-Bandák uviedol, že lietadlá v pondelok neskoro večer zbombardovali dom vo štvrti al-Fatája na východe Derny a zabili najmenej 12 ľudí.

Derna 31. októbra (TASR) - Zákonodarcovia a jednotky ovládajúce východolíbyjské mesto Derna obvinili v utorok egyptské vzdušné sily z podniknutia smrtiacich náletov z predchádzajúceho dňa, ktoré si vyžiadali životy najmenej 12 civilistov vrátane celej rodiny.

Zákonodarca Hamad al-Bandák uviedol, že lietadlá v pondelok neskoro večer zbombardovali dom vo štvrti al-Fatája na východe Derny a zabili najmenej 12 ľudí. Väčšinu z nich tvorili ženy a deti, ktoré boli na návšteve u svojho chorého príbuzného, dodal zákonodarca.

Pri druhom leteckom útoku lietadlá zbombardovali pastiera a jeho príbuzných, keď počas mrazivej noci sedeli pri ohnisku. Bandák povedal, že "vyhladená bola celá rodina."

Obyvatelia nepočuli obvyklý hluk líbyjských lietadiel. Rada (šúrá) mudžáhidov, ktorá v súčasnosti kontroluje mesto Derna, obvinila Egypt z podniknutia "brutálneho útoku".

Egyptská armáda sa k útoku odmietla vyjadriť.