Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Líbyjské námorníctvo objavilo 11 mŕtvych tiel migrantov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri inej operácii, ku ktorej došlo taktiež pri severozápadnom pobreží Líbye - pri meste Zlítan, zachránila líbyjská pobrežná stráž z dvoch stroskotaných lodí dovedna 180 migrantov.

Tripolis 23. apríla (TASR) - Dovedna 11 mŕtvych tiel migrantov objavili v nedeľu v Stredozemnom mori líbyjské námorné sily, zatiaľ čo ďalších 263 osôb sa im podarilo zachrániť. Informovala o tom agentúra DPA.

Mŕtve telá objavili líbyjské námorné sily spoločne s 83 preživšími na palube gumeného člna pri meste Sabráta na severozápadnom pobreží Líbye. Okolnosti úmrtia týchto migrantov doposiaľ nie sú známe.

Pri inej operácii, ku ktorej došlo taktiež pri severozápadnom pobreží Líbye - pri meste Zlítan, zachránila líbyjská pobrežná stráž z dvoch stroskotaných lodí dovedna 180 migrantov. Tí sa podľa vyhlásenia námorných síl pokúšali preplaviť Stredozemné more do Európy.

Líbyu sužuje bezzákonnosť a vláda milícií od roku 2011, keď v povstaní prišiel o život diktátor Muammar Kaddáfí. V dôsledku chaosu sa z tejto severoafrickej krajiny stal hlavný tranzitný bod pre migrantov snažiacich sa dostať do Európy.