Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Lídra nemeckej strany AfD po nejasnom incidente prepustili z nemocnice

Na archívnej snímke z 19. septembra 2023 líder krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Tino Chrupalla hovorí pred zasadnutím AfD v Berlíne. Foto: TASR/DPA

AfD informovala, že ho hospitalizovali po násilnom incidente a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Berlín 6. októbra (TASR) - Spolulídra krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Tina Chrupallu vo štvrtok prepustili z nemocnice v bavorskom Ingolstadte, do ktorej bol v stredu prevezený za pomerne nejasných okolností, informuje tlačová agentúra DPA.

Všetky plánované predvolebné akcie Chrupallu boli zrušené.

Chrupalla sa v stredu v Ingolstadte zúčastnil na predvolebnom zhromaždení. Skôr, než stihol vystúpiť s prejavom, ho však museli v zákulisí ošetriť zdravotníci a následne bol prevezený do nemocnice. AfD informovala, že ho hospitalizovali po "násilnom incidente" a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Polícia neskôr informovala, že nikto jej neoznámil žiaden fyzický útok na Chrupallu. Lídra AfD previezli do nemocnice, pričom podľa polície sa nezdalo, že by mal viditeľné zranenie.

Hovorca AfD však vo štvrtok spomínal "bodnú ranu". Zároveň uviedol, že v súčasnosti prebiehajú testy na zistenie prítomnosti cudzorodých látok v Chrupallovom tele a že polícia v súvislosti s prípadom vedie vyšetrovanie. Začatie vyšetrovania v snahe objasniť okolnosti incidentu potvrdila bez ďalších podrobností aj polícia.

Míting AfD v Ingolstadte sa konal pred voľbami do krajinských parlamentov, ktoré v nedeľu prebehnú v Bavorsku a Hesensku.